Bewegen is essentieel
Veel hardloopevenementen zijn dit jaar vanwege de coronacrisis geannuleerd. Kadiks: “Dat was onvermijdelijk, want gezondheid en veiligheid staan altijd voorop. De virtuele Menzis 4 Mijl van Groningen geeft lopers nu de kans om hun trainingskilometers alsnog op een bijzondere manier te verzilveren. Als de deelnemers niet naar het evenement kunnen komen, dan brengen wij de beleving van het evenement naar de deelnemers. Wij geloven dat dagelijks bewegen essentieel is en een belangrijke bijdrage levert aan het realiseren van een gezondere wereld.’’ Menzis onderstreept dit. Rotteveel: “Juist in deze tijd hebben we gezien hoe enorm belangrijk het is om te werken aan een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl verkleint bijvoorbeeld de kans op een ernstig verloop van een corona infectie.”

Menzis 4 Mijl trainingsloop
Ter voorbereiding op de virtuele Menzis 4 Mijl van Groningen worden er 2 trainingslopen georganiseerd. Menzis organiseert deze in samenwerking met SamenGezond op zondag 6 en zondag 20 september. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.samengezond.nl/4mijl.

Quiet
De Menzis 4 Mijl van Groningen kent elk jaar ook een goed doel waar aandacht voor gegenereerd wordt en geld voor opgehaald kan worden. Tijdens de virtuele 4 Mijl en 4Mijl4You staat Stichting Quiet Groningen centraal. Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties. Niet door armoede te verdrijven, maar door armoede te verzachten. Marjan Moesker, projectleider bij Quiet: “We zijn heel blij en vereerd om het goede doel van de virtuele Menzis 4 Mijl van Grongen te mogen zijn! Natuurlijk zijn onze gevoelens ook dubbel. Aan de ene kant is het feest voor Quiet Groningen. Aan de andere kant zijn we ons zeer bewust van de bizarre, en voor velen erg moeilijke tijd waar we nu in leven. We hopen dat de tijden voor iedereen straks weer beter gaan worden. Voor ons is het telkens weer verbazingwekkend en zelfs ontroerend om te zien dat een zo negatief verschijnsel als armoede zoveel positiviteit, kracht en nieuw bewustzijn kan bewerkstelligen. Dat er vanuit armoede zoveel hulpvaardige en liefdevolle verbindingen in Groningen zijn ontstaan; dat vinden we bij Quiet erg belangrijk. Dat nu de samenwerking en mooie nieuwe verbinding met de Menzis 4 Mijl van Groningen is ontstaan schept hiertoe nog veel meer kansen. Dat zal veel mensen in armoedesituaties veel goeds gaan opleveren!” Meer info een aanmelden