Nieuws

Sfeervolle editie 4Mijl4You

Zaterdagavond 13 oktober gingen 2250 deelnemers van start bij de uitverkochte Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra. De meeste deelnemers hadden zich prachtig uitgedost met gekleurde lichtjes en opvallende outfits. Maar het mooiste was toch wel de vele vrolijke gezichten en de grote glimlachen. Wat was het een feest om jullie allen van start te zien gaan in Haren. En of je nu lopend, op de fiets, met een step, op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen  de route naar Groningen hebt afgelegd, wij zijn op iedereen even trots. De 4Mijl4You is een gezellig en ludiek evenement voor iedereen. Omdat iedereen op zijn eigen manier mee kan doen aan de 4Mijl4You.

Sfeervolle editie

Laatste 100 startbewijzen voor de 4Mijl4You

Komend weekend staat heel Groningen en omstreken in het teken van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Zaterdagavond trapt de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra, het 4 Mijl weekend af. De 4Mijl4You is een sfeervol en gezellig evenement waarbij het voor iedereen mogelijk is om op een alternatieve manier hét 4 Mijl parcours af te leggen. Elk jaar wordt het evenement populairder, dat ook dit jaar is te merken. Er zijn momenteel nog maar 100 startbewijzen beschikbaar.

Op zaterdagavond 13 oktober vindt de 8e editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. Voor dit gezellige en ludieke evenement zijn er nog slechts 100 startbewijzen beschikbaar. Enthousiastelingen hebben naar verwachting nog enkele dagen om een van de laatste startbewijzen te bemachtigen. De 4Mijl4You gaat exact over hetzelfde parcours als de 4 Mijl, maar dan op een alternatieve wijze zoals op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen. Er zijn drie snelheidsgroepen, namelijk 3 km, 6 km en 15 km per uur. Het is geen wedstrijd, maar een sfeervol evenement met veel entertainment. Schrijf je snel in!

Laatste startbewijzen voor de 4Mijl4You

Lentis opent vaste 4 Mijl route in aanloop naar de 4 Mijl van Groningen

GGZ-instelling Lentis opent zaterdag 6 oktober een vaste 4 Mijl route op het terrein van de Lentis locatie Dennenoord in Zuidlaren. Het parcours is 6,4 kilometer lang en is hierdoor toegankelijk voor iedereen die wil bewegen en/of sportief bezig wil zijn.

Rondje Dennenoord
Rondje Dennenoord wordt in aanloop naar de 4 Mijl op 6 oktober om 11.00 uur feestelijk geopend. Iedereen is tijdens deze feestelijke opening welkom om een ronde te lopen en de benen te testen voor de 4 Mijl van Groningen een weekend later op 13 en 14 oktober. Het 4 Mijl-parcours kan zowel op de fiets, wandelend als hardlopend worden afgelegd. De route loopt langs Zuidlaren, zodat mensen daar ook gemakkelijk kunnen opstappen en gaat vervolgens via een lang schelpenpad weer terug naar Lentis. De start en finish is voor verpleeghuis De Enk op het Dennenoordterrein.

Bewustwording gezonde leefstijl
Met de vaste 4 Mijl route wil Lentis graag een uitdagende mogelijkheid bieden om op het terrein van Zuidlaren te bewegen. Een inspirerende omgeving waar men uitgedaagd wordt om te werken aan een gezonde leefstijl en gefaciliteerd wordt om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Lentis biedt geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Met als doel het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van cliënten en patiënten. Bij Lentis staat de bewustwording om te werken aan een eigen gezonde leefstijl hoog in het vaandel.

Partners
Golazo Noord Nederland is samen met de gemeente Tynaarlo, zorgverzekeraar Menzis en de plaatselijke loopverenigingen als partner bij dit mooie initiatief betrokken. Gemeente Tynaarlo heeft met plezier bijgedragen aan de totstandkoming van het 4 Mijl parcours in Zuidlaren, omdat het voor inwoners nog aantrekkelijker wordt om hard te lopen. Voor Menzis is het belangrijk dat mensen hun leefkracht versterken. Projecten waarbij vitaliteit, beweging en het verbeteren van de gezondheid centraal staan onderstrepen het belang van leefkracht, zoals het Rondje Dennenoord en de 4 Mijl van Groningen. Timey de officiële mascotte van de 4 Mijl is aanstaande zaterdag 6 oktober ook aanwezig tijdens de opening, om nog meer mensen aan te sporen om fitter te worden. Lees hier meer over Timey.

Lentis zelf doet ook mee aan de 4 Mijl Groningen. Dit doen zij met 30 deelnemers aan de 4 Mijl 4 You op zaterdagavond 13 oktober en 4 teams tijdens de bedrijvenloop op zondag 14 oktober.


Deelname 4Mijl4You elk jaar populairder!

Zaterdagavond 13 oktober vindt de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra alweer voor de achtste keer plaats. De avond voor de Menzis 4 Mijl van Groningen is het mogelijk om op een alternatieve manier hét 4 Mijl parcours af te leggen. Elk jaar wordt het evenement populairder, dat ook dit jaar is te merken. Er zijn nu nog maar 500 startbewijzen te verkrijgen.

De Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra is voor iedereen en gaat over exact hetzelfde parcours als de Menzis 4 Mijl van Groningen (6,437 km tussen Haren en Groningen) die op zondag 14 oktober wordt gehouden. Er zijn drie snelheidsgroepen, namelijk 3 km, 6 km en 15 km per uur. Het is geen wedstrijd, maar een gezellig en ludiek evenement met veel entertainment. Deelnemen kan op verschillende manieren. Wandelend, fietsend, steppend, in de rolstoel, met een kinderwagen, op de skeelers of op een andere alternatieve manier. Niets is te gek!

Inschrijven nog mogelijk
“Vorig jaar was de 4Mijl4You uitverkocht met 2000 startbewijzen, daarom hebben we dit jaar het aantal verhoogd naar 2250 startbewijzen.” Aldus Michelle Mencke, organisator van de 4Mijl4You. In verband met de populariteit van het evenement zijn er nog maar 500 startbewijzen te verkrijgen, dus wees er snel bij! Inschrijven is nog mogelijk als individu of als groep (vanaf 10 personen)

Goede doel – UMCG Transplantatie
Net als bij de 4 Mijl van Groningen is het goede doel bij de 4Mijl4You het UMCG Transplantatiecentrum: ‘Loop met je hart, vier het leven!’ Met het opgehaalde bedrag wordt een trainingsprogramma gerealiseerd voor patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan. De artsen en begeleiders geven de patiënten hiermee weer het vertrouwen in hun eigen lichaam. Om dit mogelijk te maken, kunnen deelnemers aan de 4Mijl4You bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen of een uniek polsbandje bestellen. Ook kan iedereen op 13 en 14 oktober tijdens beide loopevenementen een donatie voor het goede doel doen bij de collectanten.

Timey
Timey, het nieuwe gezicht van de 4 Mijl van Groningen én de 4Mijl4You straalt in alles Groningen uit. De mascotte zal zorgen voor nog meer beleving in de aanloop naar en tijdens het evenement en gaat vooral deelnemers aansporen om nog fitter te worden. Timey is in de aanloop van de 4 Mijl op verschillende plaatsen te spotten en natuurlijk is hij aanwezig in het weekend van 14 oktober tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen en op zaterdagavond 13 oktober bij de 4Mijl4You.

Deelname 4Mijl4You elk jaar populairder!

De 4 Mijl van Groningen introduceert mascotte Timey

Timey, het nieuwe gezicht van de 4 Mijl van Groningen straalt in alles Groningen uit. De mascotte zal zorgen voor nog meer beleving in de aanloop naar en tijdens het evenement en gaat vooral deelnemers aansporen om nog fitter te worden. Timey is in de aanloop van de 4 Mijl op verschillende plaatsen te spotten en natuurlijk is hij aanwezig in het weekend van 14 oktober tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen en op zaterdagavond 13 oktober bij de 4Mijl4You.

Het verhaal
Timey, de aller fitste Groninger, woont al zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Dit jaar heeft Timey besloten om uit de toren te komen en mensen te trainen, begeleiden en uitdagen om door de 4 Mijl, nog fitter, strakker en sportiever te worden. Tijdens de 4 Mijl kunnen deelnemers laten zien hoe snel ze zijn.

De naam
Wanneer men aan Groningen denkt, dan denkt men aan de Martinitoren. Het meest in het oog springende gebouw van de stad, is verwerkt in de pet. Timey is het hulpje van de klokkenluider en woont als zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Aan Timey de schone taak om dagelijks de 312 treden van de Martinitoren naar beneden te rennen om de post te halen. Hij is daarom super fit. De naam Timey is afgeleid van het Engelse woord time en is ontstaan doordat hij elke dag weer op de klok kijkt of hij zijn tijd verbeterd heeft.

Nieuwsgierig naar hoe Timey ontvangen is in Groningen? Bekijk dan de speciale webpagina en de introductievideo van onze nieuwe mascotte.

Timey gaat naar de Anne Frank school
In aanloop naar de 4 Mijl verzorgen de atleten van Team 4 Mijl, clinics op 25 basisscholen in de regio. Een van die scholen is de Anne Frankschool in Hoogkerk waar maandag 24 september Team 4 Mijl de training verzorgt. Ook Timey zal hierbij aanwezig zijn om de kinderen mee te helpen zich goed voor te bereiden voor de 4 Mijl op zondag 14 oktober.

Team 4 Mijl is hét talententeam van Noord Nederland. De Menzis 4 Mijl van Groningen vindt het belangrijk dat aanstormende talenten goede begeleiding krijgen om hun prestaties te verbeteren en zich te ontwikkelen als topsporter. De donaties aan Team 4 Mijl worden gebruikt om begeleiding op het gebied van training uit te breiden, voor medische zorg, mentale begeleiding en voeding meer beter te ondersteunen.

Timey is in ieder geval op de volgende data te vinden:
Maandag 24 september
Timey gaat tussen 14.30 – 15.30 uur langs bij de Anne Frankschool in Hoogkerk waar een clinic van Team4Mijl wordt gegeven door atleten.
Zaterdag 6 oktober
Timey is rond 11.00 uur: aanwezig bij de opening van het Lentis 4 Mijl parcours ‘Rondje Dennenoord’.


Nieuw: startnummers groepsinschrijving in één pakket

Goed nieuws: dit jaar worden alle startnummer in één pakket opgestuurd! Dit maakt het nog makkelijker om je als groep in te schrijven. 


De inschrijving is geopend!

De inschrijving voor de 8e editie van de 4Mijl4You is open! Het belooft wederom een onvergetelijke avond te worden. Deelnemen kan als wandelaar, op skates, in een rolstoel; alles is mogelijk!

Schrijf je nu in!

 

De inschrijving is geopend