Toeschouwers

Toeschouwers

De beste binnenstad, de leukste studentenstad en de meest fietsvriendelijke stad: Groningen is het allemaal. Groningen biedt dagjesmensen, toeristen en winkelend publiek alles wat je van een stad mag verwachten en is het culturele hart van de provincie. De Grote Markt is het bruisende centrum van Groningen, met het historische Goudkantoor, de gezellige Vismarkt en de Herestraat met aan de kop ervan het Waagcomplex waar je lekker kunt shoppen.

De kern van Groningen is de universiteit. De Rijksuniversiteit van Groningen dateert van 1614 en is de op een na oudste nog bestaande Universiteit van Nederland. Er studeren ongeveer 26.000 studenten en daarvan komt ongeveer 10% uit het buitenland. Bijna een kwart van de stadsbevolking is student en dat is te merken; het is altijd gezellig druk in Groningen.

In Groningen is eigenlijk altijd iets te doen, van een festival als Eurosonic Noorderslag of Noorderzon, tot optredens van bands in Vera of een voorstelling in de Stadsschouwburg; Groningen heeft een enorm cultuuraanbod. De horeca kent geen sluitingstijd en is erg veelzijdig. De vele uitgaansgelegenheden maken Groningen tot leuke en gezellige plek om een avondje te stappen.

Groningen is de thuisbasis van Donar en FC Groningen, maar ook de stad waar jaarlijks meer 23.000 deelnemers van start gaan bij de 4 Mijl van Groningen. De stad biedt dan ook veel verschillende sporten en sportevenementen voor jong en oud.

Met al dit moois is het niet zo raar dat uit onderzoek is gebleken dat de Groningers het gelukkigst zijn met hun woonplaats. Groningen is een nuchtere, relaxte stad: nergens heerst een groter gevoel van veiligheid dan in de stad Groningen.

www.groningen.nl                                                                         www.toerisme.groningen.nl

Van start in Haren
Onder de rook van Groningen vind je het dorpje Haren, dat dit in het verleden werd uitgeroepen tot groenste dorp van Nederland. Geen wonder, want er is nog volop rust en ruimte te vinden. Het villadorp wordt ook wel het ‘Wassenaar van het Noorden genoemd’, niet in de laatste plaats vanwege het aantrekkelijke winkelaanbod. Haren grenst bovendien aan het Paterswoldsemeer, dat populair is bij watersporters. De 4Mijl4You start traditiegetrouw (net als de 4 Mijl) aan de Kerklaan in Haren.