Mascotte Timey

Timey

Timey, het nieuwe gezicht van de 4 Mijl van Groningen straalt in alles Groningen uit. De mascotte moet zorgen voor nog meer beleving rondom en tijdens het evenement en gaat deelnemers aansporen om nog fitter te worden. Timey is in de aanloop van de 4 Mijl op verschillende plaatsen te spotten en natuurlijk is hij aanwezig in het weekend van 14 oktober tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen.


Het verhaal

Timey, de aller fitste Groninger, woont al zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Dit jaar heeft Timey besloten om uit de toren te komen en mensen te trainen, begeleiden en uit te dagen om door de 4 Mijl, nog fitter, strakker en sportiever te worden.  Tijdens de 4 Mijl kunnen deelnemers laten zien hoe snel ze zijn.

Het verhaal

De naam

Wanneer men aan Groningen denkt, dan denkt men aan de Martinitoren. Het meest in het oog springende gebouw van de stad, is verwerkt in de pet. Timey is het hulpje van de klokkenluider en woont als zijn hele leven in de nok van de Martinitoren. Aan Timey de schone taak om dagelijks de 312 treden van de Martinitoren naar beneden te rennen om de post te halen. Hij is daarom super fit. De naam Timey is afgeleid van het Engelse woord time en is ontstaan doordat hij elke dag weer op de klok kijkt of hij zijn tijd verbeterd heeft.


Clinics recreanten

Een goede voorbereiding is het halve werk! Wij helpen je naar een top prestatie bij de 4 Mijl. In 6 weken zorgt Loopplezier ervoor dat je goed voorbereid aan de start staat. Zes keer wordt er samen getraind. Tijdens deze trainingen is er veel aandacht voor looptechniek, loophouding, intervaltraining en trainen op hartslag. De deelnemers ontvangen een trainingsschema van 6 weken, met in totaal 18 trainingen.

De clinics zijn geschikt voor lopers van alle niveau! Het is dit jaar ook mogelijk om je in te schrijven voor de gevorderden groep. Deze groep richt zich op een tijd van ca 26 minuten op de 4 Mijl.

 • Start: 1 september
 • Duur: 6 weken
 • Tijd: 1,5 uur per training
 • Dagen:                 
  - Donderdag om 19:00 uur (30 personen)
  - Vrijdag om 10:00 uur (30 personen)
  - Vrijdag om 16:00 uur (30 personen)
  - Zaterdag om 9:00 uur (90 personen, waarvan 30 gevorderden)
 • Locatie: Stadspark, Runnersworld Groningen
 • Kosten: €30,00

Clinics recreanten

Energy Lab

Meer uit jezelf halen, dat is wat wij nastreven. Heb je weleens nagedacht over hoe jij jezelf kunt verbeteren met behulp van conditietesten, complete bodyscans of steunzoolanalyses? Energy Lab biedt deze professionele dienstverleningen aan voor zowel de recreatieve sporter als de topsporter.

Onze dienstverleningen in het lab zijn erop gericht om jou op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te helpen in het realiseren van je sportieve ambities. Dit doen we via een uitgebreid aanbod aan o.a. conditietesten, steunzoolanalyses, bodyscans en voedingsadvies. 

MyEnergyLab is een ideaal online trainingsplatform om verantwoord jouw sportieve doel te bereiken. Je kunt het schema aanschaffen bij jouw inschrijving voor de 4 Mijl van Groningen. Wij bieden een speciale actie aan: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken. De normale prijs is € 1,- per week. Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Wij helpen graag om Business Teams topfit en blessurevrij aan de start te krijgen. Energy@Work staat voor het uitwerken en implementeren van duurzame beweeg- en gezondheidscampagnes op maat voor bedrijven. Betrokken, fitte en mentaal sterke werknemers vormen immers het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf. 

Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra: COVID-19 update

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het wel of niet doorgaan van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra op zaterdag 10 oktober 2020 en bekijk hier de veelgestelde vragen.

Lees meer