Bereikbaarheid


Toeschouwers

Voor toeschouwers is het mogelijk de reguliere buslijnen te pakken om naar het centrum van Groningen te komen. Let op! Als je ervoor kiest om de auto niet te parkeren op deze parkeerplaatsen, maar in de binnenstad van Groningen moet je hiervoor wél betalen.


Openbaar vervoer

Wij adviseren om met het openbaar vervoer te reizen. Kijk op www.9292.nl om je reis via bus of trein te plannen. Vanaf station Haren is het enkele minuten lopen naar de de start.

Als je van buiten Groningen of Haren komt, adviseren we op met de NS te reizen. Kijk voor de meest actuele treintijden op www.ns.nl om je treinreis te plannen. 

Ook dit jaar is weer het mogelijk om op vertoon van je startbewijs tussen 17.00 uur en middernacht gratis met de trein te reizen tussen Groningen en Haren. Dit met uitzondering van rolstoelgebruikers. Jouw startnummer is het vervoersbewijs, deze kan niet in- of uitgecheckt worden. 

 


Fiets

In de binnenstad van Groningen zijn vier bewaakte fietsenstallingen:

  • Oude Boteringestraat (bij de bibliotheek)
  • Haddingestraat (bij Centrum-garage)
  • Peperstraat
  • Gedempte Zuiderdiep (onder de Pathé-bioschoop) 
Daarnaast kun je jouw fiets parkeren bij het Hoofdstation van Groningen en Station Groningen Europapark. Voor openingstijden en tarieven, bekijk de website van Gemeente Groningen.

 


Auto

Vanzelfsprekend adviseren wij iedereen om met het openbaar vervoer te komen. Mocht het niet mogelijk zijn om met het openbaar vervoer te komen, dan raden wij aan om te parkeren bij Transferium Haren. Vanaf het transferium is het mogelijk om naar de start te lopen.

Klik hier voor meer informatie over parkeren in Groningen